Putuj.com
Oyster Perpetual Rolex replica watches uk Deepsea's one-way rotating outer ring is finished with a black Cerachrom ceramic ring made of uk replica watches extremely hard and hard-to-corrosion ceramics that are not scratch-resistant and replica watches online will not fade even when exposed to UV light; molded numbers and scales with PVD physics Vapor deposition coating technology is a rolex replica uk plated with platinum to help divers set the dive time.
ZelenaBurza.com > Novosti i članci vezani uz poljoprivredu
Putovanja
Korisni linkovi

Udruga proizvođaća jagodičastog i bobičastog voća Gorskog kotara

Radni strojevi

Anketa
Gdje ste se upoznali sa našim stranicama?

Novosti

Isprika od strane Zelene Burze

Isprika od strane Zelene BurzePoštovani posjetitelji,
Isprika svima Vama koji ste razdoblju od 11.12.2009. do 5.1.2010. pokušali predati mali oglas. Taj problem je sada uklonjen. Nadamo se da ćete našu ispriku uvažiti.
Uredništvo ZelenaBurze

Objavljena: 5.1.2010.

Novi zakon seljake tjera na edukaciju

Novi zakon seljake tjera na edukacijuPo predloženom zakonu o državnim potporama koji je usklađen s propisima Europske Unije potpore iznad 36.000 kuna će moći primiti samo seljaci koji su proveli određeni broj sati na edukaciji.  Da to nije ništa neobično, može se vidjeti na primjeru  Slovenije u kojoj svaki poljoprivredni proizvođač mora, ovisno o proizvodnji kojom se bavi, provesti određen broj sati sa svojim poljoprivrednim savjetnikom koji će biti odgovoran za njegovu proizvodnju, jer mu isplata državnih potpora ovisi o potvrdi koju nakon toga dobije. U suprotnom, poticaje će morati vratiti.
Izvor: Glas Slavonije

Objavljena: 3.4.2009.

Država cijenu mlijeka prepušta tržištu

Država cijenu mlijeka prepušta tržištuPrema zahtjevima Europske komisije Hrvatska treba ove godine ukinuti ciljnu cijenu mlijeka i prepustiti njeno formiranje tržištu.  Do tada će se cijena mlijeka i dalje fromirati na temelj vrijednosti bjelančevina i masnoća u mlijeku(0,284 je vrijednost masne jedinice, 0,41 jedinice bjelančevina temelju čega je izračunata cijena mlijeka standardne kvalitere 2,3628 po kilogramu).  Prosječna cijena mlijeka u EU je prošle godine bila 0,33 Eura/kg.
Izvor:Glas Slavonije

Objavljena: 21.1.2009.

Propolis iz Knina u Japan

Propolis iz Knina u JapanKninska Api-herba počela je izvoziti proizvode u Japan. Prva pošilja je iznosila 300 bočica kapi propolisa, a iz tvrtke procjenjuju da bi mogli da imaju veće kapacitete mjesečno izvesti i 10.000 bočica. Trenutko, ističe vlasnik tvrke Pero Antičević, Api-Herba može maksimalno proizvoditi 1000 bočica propolisa, ali uz maksimalne napore. Zbog toga gospodin Antičeviće poziva sve pčelare Dalmacije da se pridruže Api-Herbi i da zajedno proizvode propolis za japansko tržište.
Izvor: Večernji list

Objavljena: 16.12.2008.

Pomor tuna zbog orkanskog juga

Pomor tuna zbog orkanskog jugaKraj otoka Vrgada kod Biograda, orkansko jugo je uništilo više kaveza za uzgoj tuna tvrtke Jadran tuna. Kako su Večernjem Listu javili iz tvrtke Jadran tuna, uginula riba je trebala biti plasirana na japansko tržište, ali od toga sada neće biti ništa. Iz Jadran tune traže da lokalna vlast proglasi elementrarnu nepogodu te da im pomogne jer u suprotnom postoji opasnost od stečaja i gubitka radnih mjesta.
Jako nevrijeme, kako doznaje Večernji List, ugrožava i ostale uzgajivače tuna na zadarskom, ali i na širem dalmatinskom području. No, štete poput pomora tuna koji se dogodio kod Biograda nisu nigdje zabilježene.
Izvor: Večernji List

Objavljena: 16.12.2008.

Siva ekonomija uništava suvremene klaonice

Siva ekonomija uništava suvremene klaoniceVeliki broj neregistriranih klaonica, posebno se ovo  odnosi na područje Dalmacije, stvara nelojalnu konkurenciju klaonicama koje posluju po propisima i kao takve  su automatski skuplje.  Ta nelojalna konkurencija ugrožava opstanak klaonica koje su uložile u modernizaciju i prilagodile se oštrim propisima EU(samo 23% hrvatskoh klaonica zadovoljava uvjete EU). Kako je istakao predsjednik Grupacije klaoničke industrije i prerade mesa Slavonije i Baranje Nikola Franješević Glasu Slavonije, neke su klaonice već ugašene, primjerice u Osječko-baranjskoj županiji je ugašeno pet klaonica, a aspurd je bi da Vukovarsko-srijemska županija, koja je najveći proizvođač svinja u RH, mogla ostati bez ijedne klaonice.
Izvor: Glas Slavonije

Objavljena: 16.12.2008.

Blagi pad cijena živih svinja

Blagi pad cijena živih svinjaU protekla dva tjedna zabilježen je blagi pa cijena živih svinja na stočnim sajmovima i otkupnim mjestima. Prosječćna cjena po kilogramu je 13.29 kuna što je pad od 0,3 u odnosu na razdoblje od prije dva tjedna, ali i povećanje u iznosu na isto razdoblje lani od čak 32,77%.  Blagi pad cijena u periodu od zadnja dva tjedna u Hrvatskoj, prati blagi pad cijena u EU, s tim da su cijene u Hrvatsko u odnosu na EU voše 57%.  U budućem razdoblju se očekuje daljnji pad koće, smatra se, biti uzrokovan razlikom u cijeni između Hrvatske i EU, te pada cijene stočne hrane.
Izvor: Glas Slavonije

Objavljena: 16.12.2008.

SELO postao član Europske federacije

SELO postao član Europske federacije

ZAGREB/BLED, 30. svibnja 2008. – Udruga Klub članova «SELO» od danas je član EuroGites-a – Europske federacije ruralnog i seoskog turizma, respektabilne međunarodne asocijacije koja okuplja preko 29 profesionalnih udruga za ruralni i seoski turizam iz više od 25 europskih zemalja.

Na Generalnoj skupštini organizacije EuroGites, koja se ove godine održava od 30. do 31. svibnja na farmi "Mulej" u blizini slovenskog jezera Bled, predstavnici Kluba članova «SELO» svečano su potpisali pristupnicu u tu cijenjenu europsku organizaciju. Potpisivanje je uslijedilo nakon predstavljanja Kluba i izglasavanja članstva od strane ostalih članica EuroGites-a.

Članstvom u ovoj profesionalnoj međunarodnoj asocijaciji Hrvatska je dobila izvrsnu priliku za razmjenu znanja i iskustava o ruralnom turizmu sa svim ostalim članicama koje uglavnom dolaze iz zemalja Europske unije. Profesionalna suradnja sa zemljama iz Europske unije te mogućnost prijave na mnoge zajedničke projekte i natječaje na području razvoja i promocije ruralnog turizma tek su neke od dodatnih mogućnosti koje je Hrvatska dobila članstvom u EuroGites-u.

"Razvoj ruralnog turizma Hrvatskoj pruža veliku priliku da se što bolje pozicionira na svjetskoj karti najpoželjnijih turističkih odredišta, stoga članstvo u ovako cijenjenoj međunarodnoj asocijaciji možemo promatrati kao veliku dobit za cijelu turističku ponudu, ali i način da postanemo što prepoznatljiviji kao turistička destinacija ", rekao je predsjednik Nadzornog odbora Kluba članova „Selo“ Stjepan Cukor na Generalnoj skupštini u Sloveniji.

Nakon što su u travnju ove godine, na inicijativu Hrvatskog farmera d.d., konzorcija agroturizma i ruralnog turizma Istre „Ruralis“ te Kluba članova „SELO“ brojne hrvatske županije, gradovi, općine i institucije potpisale Deklaraciju o ruralnom turizmu te na taj način potvrdili da će kontinuiranim zajedničkim radom razvijati ruralna područja u Hrvatskoj, ulazak u Europsku federaciju ruralnog i seoskog turizma dočekan je kao nova stepenica i dodatan napor u razvoju i promociji hrvatskih ruralnih krajeva.

Objavljena: 12.6.2008.

Vinofest Krk

Vinofest KrkU SKLOPU 7. EKO, ETNO I VINOFESTA KRK, 22. - 25. 05. 2008. U VELIKOJ VJEĆNICI GRADA KRKA ODRŽATI ĆE SE NIZ STRUČNIH PREDAVANJA NAMIJENJENIH VLASNICIMA OBITELJSKOG SMJEŠTAJA, TURISTIČKIM ZAJEDNICAMA,STUDENTIMA TURISTIČKO-HOTELSKOG MANAGMENTA, EKONOMIJE, POLJOPRIVREDE, JEDINICAMA LOKALNE SAMOUPRAVE,TURISTIČKIM AGENCIJAMA I POLJOPRIVREDNICIMA I SVIM ZAINTERESIRANIM GRAĐANIMA.
Raspored:
ČETVRTAK 22. 05. 11 SATI
TRANSFORMACIJA OBITELJSKOG SMJEŠTAJA U MALI OBITELJSKI HOTEL
- ŠIME KLARIĆ, PREDSJEDNIK UDRUŽENJA MALIH OBITELJSKIH HOTELA
- NEDO PINEZIĆ, PREDSJEDNIK UDRUŽENJA IZNAJMLJIVAČA OBITELJSKOG SMJEŠTAJA PRI HGK
PETAK 23. 05. 18 SATI
DESTINACIJSKI MANAGEMENT - MODELI I TEHNIKE
-PROF. DR. DRAGAN MAGAŠ, FAKULTET ZA TURISTIČKI I HOTELSKI MANAGEMENT U OPATIJI
ANIMACIJA U TURIZMU
-PROF. DR. ZDENKO CEROVIĆ, FAKULTET ZA TURISTIČKI I HOTELSKI MANAGEMENT U OPATIJI
SUBOTA 24. 05. 18 SATI
AGROTURIZAM NA KRKU
- ČEDO MILER, CENTAR ZA ODRŽIVI RAZVOJ SJEVERNOJADRANSKIH OTOKA
- NEDO PINEZIĆ, PREDSJEDNIK UDRUŽENJA IZNAJMLJIVAČA OBITELJSKOG SMJEŠTAJA PRI HGK

Objavljena: 19.5.2008.

DUKAT – vodeća regionalna marka mliječnh proizvoda

DUKAT – vodeća regionalna marka mliječnh proizvodaUlaskom u sastav Lactavis grupe (svibanj 2007.), Dukat mliječna industrija preuzela je ulogu Lactalisova centra za upravljanje poslovanjem na području bivše Jugoslavije, a od siječnja 2008. godine i na tržištima Rumunjske, Bugarske i Albanije. S pet proizvodnih pogona u regiji - u Zagrebu, Bjelovaru, Somboru, Gradačcu i Bitoli te s prvom ili drugom tržišnom pozicijom na svim tržištima na kojima je prisutna bilo vlastitom proizvodnjom ili distribucijom, Dukat mliječna industrija pozicionirala se kao vodeća regionalna mliječna kompanija a DUKAT kao regionalna robna marka mliječnih proizvoda.
Proizvodnjom DUKAT trajnog mlijeka u mljekari Inmer iz Gradačca u 2007. godini po prvi put započinje proizvodnja robne marke DUKAT izvan granica Hrvatske. Jačanje DUKATA kao regionalne robne marke nastavlja se u 2008. godini i u Srbiji gdje je upravo u tijeku tranzicija robne marke Somboled u robnu marku DUKAT.
Izvor: Glas Slavonije

Objavljena: 5.2.2008.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 >

Popularne destinacije
 
Back with a fresh collection of seasonal sportswear, Ashley Marc Hovelle returns for Spring/Summer 2016 with his Win|Lose lookbook.NIKE AIR FOAMPOSITE ONE Shot on the streets of Berlin with the brand’NIKE AIR HUARACHE CHAUSSURESs now unmistakable model, Blaise Osa Yalekhue,MBT KIFUNDO MEN center stage,AIR JORDAN 3.5 MEN the new collection was reportedly inspired by seminal ’90s b-ball flick White Men Can’MBT KISUMUt Jump. Channeling the spirit of sporting competition — alongside Woody Harrelson’s garish shorts — the range of easy-to-rock sweaters,ADIDAS ORIGINALS TUBULAR SHADOW T-shirts and shorts alternates between simple monochrome typography and bold,Clarks Originals Schuhe floral screen-printing, playing on the theme of Win vs.MBT TARIKI MEN Lose. All items are fashioned from premium cotton jersey fabric,AIR JORDAN 2 MEN made in Portugal and screen-printed in factories working with some of the world’s most prestigious fashion houses.NIKE CLASSIC CORTEZ NYLON All pieces are available to purchase now via the AMH online shop. Shop Now Meanwhile, check out AMH’s striking Fall/Winter 2015 lookbook. Photographer: Kyra Sophie Model: Blaise Osa Yalekhue .