Putuj.com
Oyster Perpetual Rolex replica watches uk Deepsea's one-way rotating outer ring is finished with a black Cerachrom ceramic ring made of uk replica watches extremely hard and hard-to-corrosion ceramics that are not scratch-resistant and replica watches online will not fade even when exposed to UV light; molded numbers and scales with PVD physics Vapor deposition coating technology is a rolex replica uk plated with platinum to help divers set the dive time.
ZelenaBurza.com > Novosti i članci vezani uz poljoprivredu
Putovanja
Korisni linkovi

Udruga proizvođaća jagodičastog i bobičastog voća Gorskog kotara

Radni strojevi

Anketa
Gdje ste se upoznali sa našim stranicama?

Novosti

Toplina prijeti pšenici

Toplina prijeti pšeniciDugotrajno razdoblje visokih temperatura moglo bi biti pogubno za jesenas zasijane usjeve.  Visoke temperature krajem prosinca i početkom godine su uzrokovale da usjevi koji su u zimu ušli jače razvijeni pređu u vlatanje, čime bi ti usjevi u slučaju naglog jačeg zahladnjenja postali slabije otporni – izgubili bi biljnu masu, a moglo bi doći i do ugibanja biljaka.
Izvor: Glas Slavonije

Objavljena: 14.1.2007.

Raste cijena kukuruza

Raste cijena kukuruzaZbog slabijeg uroda kukuruza i povećanja tova junadi i svinja potražnja za kukuruzom je puno veća od punude pa cijene kukuruza rastu. Vlada je već ranije donijela uredbu o izvoznoj carini od 25%, a sada je donijela i odluku o bescariskom uvozu 300.000 tona kukuruza i 50.000 tona ječma. Tijekom prosinca se cijena kukuruza kretala između 1 i 1.05 kuna(najviša zabilježena je 1.15 kuna). Cijena u prosincu 11% viša nego mjesec ranije i 55% viša nego u prosincu 2005.
Izvor: Glas Slavonije

Objavljena: 11.1.2007.

Interventni otkup svinja

Interventni otkup svinjaZbog pojave tržišnih viškova država će subvencionirati interventi otkup svinja sa 2.5 kuna po kilogramu. Svinje će se otkupljivati po 8, 8.5 i 9 kuna - za svinje sa preko 53 mesnih jedinica. Proizvođači će za samo 6.5 kuna doći do kvalitetnog mesa(zbog subvencije od 2.5 kuna). Na taj način država želi otkupiti nastali višak od 20.000 svinja.
Tržišni viškovi su nastali zbog svinjske kuge i prevelikog uvoza, a nastali su u neugodnom trenutku pošto država Operativnim programom razvitka svinjogojske proizvodnje želi do 2010. izgraditi 250 novih svinjogojskih farmi, a nastali viškovi će sigurno djelovati destimulirajuće.
Izvor: Glas Slavonije

Objavljena: 11.1.2007.

Interventni otkup ruši cijene

Interventni otkup ruši cijeneInterventim otkupom svinja od samo 2.5 kune po kilogramu, koji potiče država, je smanjena cijena normalnog otkupa. Tako sad mesari nude sramotno niske cifre poput 4 kune za kilogram, a seljaci se mogu pokriti tek sa cijenom od 7 do 8 kuna po kilogramu - ističu čelnici Hrvatskoga seljačkog saveza Požeško-slavonske županije na jučerašnjoj konferenciji za novinare. U seljačkom savezu smatraju da bi država trebala odrediti zaštitnu cijenu od 11 kuna po kilogramu tako da seljak ne bi bio na gubitku.
Izvor: Večernji List

Objavljena: 9.1.2007.

Slatkovodno ribnjičarstvo u opadanju

Slatkovodno ribnjičarstvo u opadanjuPredratna proizvodnja u slavonskim ribnjacima je smanjena na trećinu, a od tri velika ribnjaka u Slavonsko-baranjskoj županiji samo se u jednom još uzgajaju ribe – ribnjaku “Silirius” u Donjem Miholjcu. Ovogodnišnja situacija u ribnjičarstvu je najteža od 1996. kada se prizvodnja nakon naglog pada na neki način stabilizirala. Na slabu proizvodnju ribe najviše utječu: visoka vodna naknada – 1500 kuna po hektaru, zbog koje je riba iz hrvatskih ribnjaka nekonkurentna onoj u Čekoj i Mađarkoj gdje se vodna naknada ne naplaćuje.
Izvor: Glas Slavonije

Objavljena: 28.12.2006.

Povećana proizvodnja mlijeka za 25 posto

Povećana proizvodnja mlijeka za 25 postoOve godine je proizvodnja mlijeka u Hrvatskoj povećana 25 posto. To još uvijek nije dovoljno da pokrije Hrvatske potrebe za mlijekom koje iznose oko milijardu litara (ovogodišnja proizvodnja je iznosila oko 700 milijuna litara). Strateški interes je postići da 90% konzumiranog mlijeka u Hrvatskoj bude domaće proizvodnje. U tom smjeru ide i Operativni plan ravoja govedarske industrije Ministarstva poljoprivrede preko kojeg je do sad otvoreno 80, a u gradnji je još 30 farmi. Proizvodnja mlijeka kontinuirano raste već pet godina, a prati je i povećanje kalitete mlijeka.
Izvor: Glas Slavonije

Objavljena: 22.12.2006.

Savjetovanje - energija u poljoprivredi

Savjetovanje - energija u poljoprivrediSavjetovanje u poduzetništvu u poljoprivredi Osijek 2006. "ENERGIJA  U  POLJOPRIVREDI" pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodnoga gospodarstva.

Poslije uspješno održanog I. Poljoprivrednog savjetovanja Osijek 2005., 10. studenog 2005. godine na temu SAPARD, a koje je bilo izuzetno posjećeno uz sudjelovanje 187 tvrtki, u pripremi je održavanje sada već tradicionalnog II. Savjetovanja o poduzetništvu u poljoprivredi Osijek 2006, na temu «Energija u poljoprivredi» koje će se održati 19. prosinca 2006. godine.

Savjetovanje će se sastojati od dvije tematske cjeline:
- opće poduzetnička – strategija poljoprivrede, eurointegracije, investiranje i financiranje poljoprivrede
- tematska – energija u poljoprivredi.

Cilj Savjetovanja je ustrojiti poduzetničko, investicijsko i managersko određenje poduzetnika u poljoprivredi, te upoznati osobe odgovorne za određivanje i provođenje strategije poslovanja i investicija s novim trendovima poduzetništva u poljoprivredi i načinima ulaganja i investiranja u poljoprivredne djelatnosti.

Ciljana skupina sudionika:
1. Poljoprivredne tvrtke, zadruge, udruge i obiteljska gospodarstva
2. Lokalna samouprava
3. Znanstvene institucije.

Gosti sudionici iz:
1. Austrije
2. Bosne i Hercegovine
3. Makedonije
4. Slovenije
5. Srbije


Branko Stefanović
Upravitelj
031/207-597
branko.stefanovic@marcik.hr

Sanja Jelić  
pravni savjetnik
031/492-492
poslovno-savjetovanje@marcik.hr

Zoran Ivanović
ekonomski savjetnik
031/492-491
poslovno-savjetovanje@marcik.hr

Objavljena: 17.12.2006.

24 hrvatskih proizvođača maslinovog ulja u vodiču za 2007

24 hrvatskih proizvođača maslinovog ulja u vodiču za 200724 hrvatskih proizvođača extradjevičanskog maslinovog ulja je uvršteno u vodič maslinovih ulja L’extravergine za 2007 godinu. Od toga je 20 proizvođača iz Istre, regije za koju još iz rimskih vremena postoje zapisi koji hvale istarsko ulje. U prilog uspjehu hrvatskih maslinara govori i podatak da jedna Francuska sa pola proizvodnje Europske Unije ima 30 uvrštenih maslinara u katalog. L’extravergine ovogodišnje laureate svečano predstaviti potkraj siječnja u jednom od istarskih gradova.
Izvor: Večernji List

Objavljena: 17.12.2006.

Pala cijena tartufa

Pala cijena tartufaOve godine cijena kilograma tartufa iznosi od 400 do 500 eura što nije puno ako se uzme u obzir da je prošle godine iznosila i do vrtoglavih 10.000 kuna. Razlog tome je što su tartufi odlično rodili u svim regijama gdje se proizvode pa je tržiše zasićeno. To se posebno odnosi na talijansko tržište gdje se uglavnom izvoze hrvatski tartufi. Večernjakov izvor ističe da je razlog padu cijene i manja kupovna moć građana EU, te česte varijacije u cijeni tartufa zbog koje su mnogi restorani maknuli tartufe sa menija.
Izvor: Večernji List

Objavljena: 17.12.2006.

Smanjene kvote će smanjiti proizvodnju šećera

Smanjene kvote će smanjiti proizvodnju šećeraSmanjene kvote na 180.000 tona šećera će se odraziti na ukupnu hrvatsku proizvodnju šećera – ističe Vladimir Novotny, glavni tajnik DC-a.  Po ranije potpisanom sporazumu sa EU nije bilo kvota za šećer i šećernu repu. Po novom sporazumu je šećer odvojen od šećerne repa za koju nema kvota.
Izvor: Večenji List

Objavljena: 17.12.2006.

< 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 >

Popularne destinacije
 
Back with a fresh collection of seasonal sportswear, Ashley Marc Hovelle returns for Spring/Summer 2016 with his Win|Lose lookbook.NIKE AIR FOAMPOSITE ONE Shot on the streets of Berlin with the brand’NIKE AIR HUARACHE CHAUSSURESs now unmistakable model, Blaise Osa Yalekhue,MBT KIFUNDO MEN center stage,AIR JORDAN 3.5 MEN the new collection was reportedly inspired by seminal ’90s b-ball flick White Men Can’MBT KISUMUt Jump. Channeling the spirit of sporting competition — alongside Woody Harrelson’s garish shorts — the range of easy-to-rock sweaters,ADIDAS ORIGINALS TUBULAR SHADOW T-shirts and shorts alternates between simple monochrome typography and bold,Clarks Originals Schuhe floral screen-printing, playing on the theme of Win vs.MBT TARIKI MEN Lose. All items are fashioned from premium cotton jersey fabric,AIR JORDAN 2 MEN made in Portugal and screen-printed in factories working with some of the world’s most prestigious fashion houses.NIKE CLASSIC CORTEZ NYLON All pieces are available to purchase now via the AMH online shop. Shop Now Meanwhile, check out AMH’s striking Fall/Winter 2015 lookbook. Photographer: Kyra Sophie Model: Blaise Osa Yalekhue .