Putuj.com
Oyster Perpetual Rolex replica watches uk Deepsea's one-way rotating outer ring is finished with a black Cerachrom ceramic ring made of uk replica watches extremely hard and hard-to-corrosion ceramics that are not scratch-resistant and replica watches online will not fade even when exposed to UV light; molded numbers and scales with PVD physics Vapor deposition coating technology is a rolex replica uk plated with platinum to help divers set the dive time.
ZelenaBurza.com > Novosti i lanci vezani uz poljoprivredu
Putovanja
Korisni linkovi

Udruga proizvoaa jagodiastog i bobiastog voa Gorskog kotara

Radni strojevi

Anketa
Gdje ste se upoznali sa naim stranicama?

Novosti

Toplina prijeti penici

Toplina prijeti peniciDugotrajno razdoblje visokih temperatura moglo bi biti pogubno za jesenas zasijane usjeve.  Visoke temperature krajem prosinca i poetkom godine su uzrokovale da usjevi koji su u zimu uli jae razvijeni preu u vlatanje, ime bi ti usjevi u sluaju naglog jaeg zahladnjenja postali slabije otporni – izgubili bi biljnu masu, a moglo bi doi i do ugibanja biljaka.
Izvor: Glas Slavonije

Objavljena: 14.1.2007.

Raste cijena kukuruza

Raste cijena kukuruzaZbog slabijeg uroda kukuruza i poveanja tova junadi i svinja potranja za kukuruzom je puno vea od punude pa cijene kukuruza rastu. Vlada je ve ranije donijela uredbu o izvoznoj carini od 25%, a sada je donijela i odluku o bescariskom uvozu 300.000 tona kukuruza i 50.000 tona jema. Tijekom prosinca se cijena kukuruza kretala izmeu 1 i 1.05 kuna(najvia zabiljeena je 1.15 kuna). Cijena u prosincu 11% via nego mjesec ranije i 55% via nego u prosincu 2005.
Izvor: Glas Slavonije

Objavljena: 11.1.2007.

Interventni otkup svinja

Interventni otkup svinjaZbog pojave trinih vikova drava e subvencionirati interventi otkup svinja sa 2.5 kuna po kilogramu. Svinje e se otkupljivati po 8, 8.5 i 9 kuna - za svinje sa preko 53 mesnih jedinica. Proizvoai e za samo 6.5 kuna doi do kvalitetnog mesa(zbog subvencije od 2.5 kuna). Na taj nain drava eli otkupiti nastali viak od 20.000 svinja.
Trini vikovi su nastali zbog svinjske kuge i prevelikog uvoza, a nastali su u neugodnom trenutku poto drava Operativnim programom razvitka svinjogojske proizvodnje eli do 2010. izgraditi 250 novih svinjogojskih farmi, a nastali vikovi e sigurno djelovati destimulirajue.
Izvor: Glas Slavonije

Objavljena: 11.1.2007.

Interventni otkup rui cijene

Interventni otkup rui cijeneInterventim otkupom svinja od samo 2.5 kune po kilogramu, koji potie drava, je smanjena cijena normalnog otkupa. Tako sad mesari nude sramotno niske cifre poput 4 kune za kilogram, a seljaci se mogu pokriti tek sa cijenom od 7 do 8 kuna po kilogramu - istiu elnici Hrvatskoga seljakog saveza Poeko-slavonske upanije na jueranjoj konferenciji za novinare. U seljakom savezu smatraju da bi drava trebala odrediti zatitnu cijenu od 11 kuna po kilogramu tako da seljak ne bi bio na gubitku.
Izvor: Veernji List

Objavljena: 9.1.2007.

Slatkovodno ribnjiarstvo u opadanju

Slatkovodno ribnjiarstvo u opadanjuPredratna proizvodnja u slavonskim ribnjacima je smanjena na treinu, a od tri velika ribnjaka u Slavonsko-baranjskoj upaniji samo se u jednom jo uzgajaju ribe – ribnjaku “Silirius” u Donjem Miholjcu. Ovogodninja situacija u ribnjiarstvu je najtea od 1996. kada se prizvodnja nakon naglog pada na neki nain stabilizirala. Na slabu proizvodnju ribe najvie utjeu: visoka vodna naknada – 1500 kuna po hektaru, zbog koje je riba iz hrvatskih ribnjaka nekonkurentna onoj u ekoj i Maarkoj gdje se vodna naknada ne naplauje.
Izvor: Glas Slavonije

Objavljena: 28.12.2006.

Poveana proizvodnja mlijeka za 25 posto

Poveana proizvodnja mlijeka za 25 postoOve godine je proizvodnja mlijeka u Hrvatskoj poveana 25 posto. To jo uvijek nije dovoljno da pokrije Hrvatske potrebe za mlijekom koje iznose oko milijardu litara (ovogodinja proizvodnja je iznosila oko 700 milijuna litara). Strateki interes je postii da 90% konzumiranog mlijeka u Hrvatskoj bude domae proizvodnje. U tom smjeru ide i Operativni plan ravoja govedarske industrije Ministarstva poljoprivrede preko kojeg je do sad otvoreno 80, a u gradnji je jo 30 farmi. Proizvodnja mlijeka kontinuirano raste ve pet godina, a prati je i poveanje kalitete mlijeka.
Izvor: Glas Slavonije

Objavljena: 22.12.2006.

Savjetovanje - energija u poljoprivredi

Savjetovanje - energija u poljoprivrediSavjetovanje u poduzetnitvu u poljoprivredi Osijek 2006. "ENERGIJA  U  POLJOPRIVREDI" pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, umarstva i vodnoga gospodarstva.

Poslije uspjeno odranog I. Poljoprivrednog savjetovanja Osijek 2005., 10. studenog 2005. godine na temu SAPARD, a koje je bilo izuzetno posjeeno uz sudjelovanje 187 tvrtki, u pripremi je odravanje sada ve tradicionalnog II. Savjetovanja o poduzetnitvu u poljoprivredi Osijek 2006, na temu «Energija u poljoprivredi» koje e se odrati 19. prosinca 2006. godine.

Savjetovanje e se sastojati od dvije tematske cjeline:
- ope poduzetnika – strategija poljoprivrede, eurointegracije, investiranje i financiranje poljoprivrede
- tematska – energija u poljoprivredi.

Cilj Savjetovanja je ustrojiti poduzetniko, investicijsko i managersko odreenje poduzetnika u poljoprivredi, te upoznati osobe odgovorne za odreivanje i provoenje strategije poslovanja i investicija s novim trendovima poduzetnitva u poljoprivredi i nainima ulaganja i investiranja u poljoprivredne djelatnosti.

Ciljana skupina sudionika:
1. Poljoprivredne tvrtke, zadruge, udruge i obiteljska gospodarstva
2. Lokalna samouprava
3. Znanstvene institucije.

Gosti sudionici iz:
1. Austrije
2. Bosne i Hercegovine
3. Makedonije
4. Slovenije
5. Srbije


Branko Stefanovi
Upravitelj
031/207-597
branko.stefanovic@marcik.hr

Sanja Jeli  
pravni savjetnik
031/492-492
poslovno-savjetovanje@marcik.hr

Zoran Ivanovi
ekonomski savjetnik
031/492-491
poslovno-savjetovanje@marcik.hr

Objavljena: 17.12.2006.

24 hrvatskih proizvoaa maslinovog ulja u vodiu za 2007

24 hrvatskih proizvoaa maslinovog ulja u vodiu za 200724 hrvatskih proizvoaa extradjevianskog maslinovog ulja je uvrteno u vodi maslinovih ulja L’extravergine za 2007 godinu. Od toga je 20 proizvoaa iz Istre, regije za koju jo iz rimskih vremena postoje zapisi koji hvale istarsko ulje. U prilog uspjehu hrvatskih maslinara govori i podatak da jedna Francuska sa pola proizvodnje Europske Unije ima 30 uvrtenih maslinara u katalog. L’extravergine ovogodinje laureate sveano predstaviti potkraj sijenja u jednom od istarskih gradova.
Izvor: Veernji List

Objavljena: 17.12.2006.

Pala cijena tartufa

Pala cijena tartufaOve godine cijena kilograma tartufa iznosi od 400 do 500 eura to nije puno ako se uzme u obzir da je prole godine iznosila i do vrtoglavih 10.000 kuna. Razlog tome je to su tartufi odlino rodili u svim regijama gdje se proizvode pa je trie zasieno. To se posebno odnosi na talijansko trite gdje se uglavnom izvoze hrvatski tartufi. Veernjakov izvor istie da je razlog padu cijene i manja kupovna mo graana EU, te este varijacije u cijeni tartufa zbog koje su mnogi restorani maknuli tartufe sa menija.
Izvor: Veernji List

Objavljena: 17.12.2006.

Smanjene kvote e smanjiti proizvodnju eera

Smanjene kvote e smanjiti proizvodnju eeraSmanjene kvote na 180.000 tona eera e se odraziti na ukupnu hrvatsku proizvodnju eera – istie Vladimir Novotny, glavni tajnik DC-a.  Po ranije potpisanom sporazumu sa EU nije bilo kvota za eer i eernu repu. Po novom sporazumu je eer odvojen od eerne repa za koju nema kvota.
Izvor: Veenji List

Objavljena: 17.12.2006.

< 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 >

Popularne destinacije
 
Back with a fresh collection of seasonal sportswear, Ashley Marc Hovelle returns for Spring/Summer 2016 with his Win|Lose lookbook.NIKE AIR FOAMPOSITE ONE Shot on the streets of Berlin with the brand’NIKE AIR HUARACHE CHAUSSURESs now unmistakable model, Blaise Osa Yalekhue,MBT KIFUNDO MEN center stage,AIR JORDAN 3.5 MEN the new collection was reportedly inspired by seminal 90s b-ball flick White Men Can’MBT KISUMUt Jump. Channeling the spirit of sporting competition alongside Woody Harrelson’s garish shorts the range of easy-to-rock sweaters,ADIDAS ORIGINALS TUBULAR SHADOW T-shirts and shorts alternates between simple monochrome typography and bold,Clarks Originals Schuhe floral screen-printing, playing on the theme of Win vs.MBT TARIKI MEN Lose. All items are fashioned from premium cotton jersey fabric,AIR JORDAN 2 MEN made in Portugal and screen-printed in factories working with some of the world’s most prestigious fashion houses.NIKE CLASSIC CORTEZ NYLON All pieces are available to purchase now via the AMH online shop. Shop Now Meanwhile, check out AMH’s striking Fall/Winter 2015 lookbook. Photographer: Kyra Sophie Model: Blaise Osa Yalekhue .