Putuj.com
Oyster Perpetual Rolex replica watches uk Deepsea's one-way rotating outer ring is finished with a black Cerachrom ceramic ring made of uk replica watches extremely hard and hard-to-corrosion ceramics that are not scratch-resistant and replica watches online will not fade even when exposed to UV light; molded numbers and scales with PVD physics Vapor deposition coating technology is a rolex replica uk plated with platinum to help divers set the dive time.
ZelenaBurza.com > Novosti i članci vezani uz poljoprivredu
Putovanja
Korisni linkovi

Udruga proizvođaća jagodičastog i bobičastog voća Gorskog kotara

Radni strojevi

Anketa
Gdje ste se upoznali sa našim stranicama?

Novosti

U Hrvatskoj 80.000 poljoprivrednih gospodarstava

U Hrvatskoj 80.000 poljoprivrednih gospodarstavaU Hrvatskoj ima 80.086 komercijanih poljoprivrednih gospodarstava, koja ukupno imaju 724.556 hektara zemlje. Za usporedbu 2003. evidentirano 107.895 komercijalnih poljoprivrednih gospodarstava, 2004. ih je bilo 106.370, 2005. godine 101.771. Kako se smanjivao broj komercijalnih poljoprivrednih gospodarstava, tako je rastao broj nekomercijalnih gospodarstava koja proizvode za vlastite potrebe.
Prosječno gospodarstvo obrađuje 9 hektara zemlje. Usporedbe radi 2002. je prosječno gospodartvo obrađivalo 5.2 hektara.
Izvor: Glas Slavonije

Objavljena: 17.12.2006.

Najteža sezona kolinja

Najteža sezona kolinjaVeterinari upozoravaju seljake da malo pričekaju sa kolinjem zbog toplog vremena. Prošli tjedan je temperatura bila oko 15 stupnjeva što je pretoplo za kolinje i postoji velika opasnost da će se meso pokvariti. Ako seljaci već trebaju klati svinje, preporuka je klati više svinja odjednom. Tako je ove godine uz već poznate probleme sa trihinelozom i svinjskom kugom, problem i pretoplo vrijeme.
Izvor: Jutarnji List

Objavljena: 10.12.2006.

Svinjska kuga prijeti farmi osječkog Žita

Svinjska kuga prijeti farmi osječkog ŽitaNajveća eutanizija svinja u Hrvatskoj do sad se obavila na farmama IPK u Dalju gdje je eutanazirano oko 9000 svinja. Nedavnom pojavom svinjske kuge u Čepinu u opasnosti je farma osječkog Žita – Velika Banjevina. To je nukleus farma koja služi za remont stada krmača u drugim farmama Žito d.o.o. pa bi eventualne eutanazije u njoj izazvale velike poremećaje u proizvodnji. Zbog toga je u tu farmu Žita zabranjen unos hrane, mobitela i svih drugih predmeta u farmu, te obavezno tuširanje i presvlačenje. Također je privremeno zabranjen i ulaz radnicima iz Čepina. U krug farme je zabranjen ulaz svim vozilima.
Izvor: Glas Slavonije

Objavljena: 6.12.2006.

Gasi se IPK Ratarstvo

Gasi se IPK RatarstvoIPK Ratarstvo-stočarstvo koje je prošle godine kupila tvrka Žito se gasi, a svi radnici prelaze u novu tvrtku. Ugovori koje su radnici sklopili sa IPK ostaju nepromjenjeni. U novoj tvrtci će se provesti sistematizacija radnih mjesta radi smanjenja troškova. Ime nove tvrke još nije poznato. Novi vlasnik je do sad u tvrku uložio 45 milijuna kuna, a planira i daljnja ulaganja. Tvrtka Žito se planira i dalje širiti te je zainteresirana za kupnju tvrke PIK Bečej iz Vojvodine.
Izvor: Glas Slavonije

Objavljena: 30.11.2006.

Ekoloških proizvođača sve više, a površina manje

Ekoloških proizvođača sve više, a površina manjeOve godine je u Hrvatskoj registrirano 325 ekoloških proizvođača što je povećanje u odnosu na lanjsku godinu. Lani je bilo 269 ekoloških proizvođača, ali je zato bilo više hektara pod ekološkom proizvodnjom. Lani je bilo 14975 hektara naprama 9828 hektara ove godine. Razlog tome je što je nestalo čak  8666 hektara ekoloških pčelinjih pašnjaka. Zbog ptičje gripe dramatičan pad je zabilježilo i ekološko peradarstvo, sa 5717 komada na samo 946. Porasao je broj ekoloških ovaca i sada iznosi 3652 i koza koji sad iznosi 1323. Broj ekoloških svinja, goveda i kopitara je zanemariv.
Izvor: Glas Slavonije

Objavljena: 30.11.2006.

Natječaj za Zdenkinu farmu

Natječaj za Zdenkinu farmuHrvatski fond za privatizaciju je objavio natječaj za kupnju vlasničkog udjela od 99.79% Zdenačke farme po nominalnoj cijeni od 9.4 milijuna kuna. Farma je kao samostalni subjekt odvojena od Zdenke i dokapitalizacijom(prijenosom farme na novu tvrku) je temeljni kapital tvrke poveća na 9.43 milijuna kuna. Rok za podnošenje ponuda istječe 6. prosina u 14. sati. Kupac će trebati preuzeti radnike i ispoštovati kolektivni ugovor koji su radnici potpisali sa Zdenkom. Također se očekuje preuzimanje obaveze proizvodnje mlijeka na minimalno 5 godina.
Izvor: Glas Slavonije

Objavljena: 30.11.2006.

Tržišni izvještaj

Tržišni izvještajPovećana je potražnja za krmačama za klanje u području istočne Hrvatske(cijena od 7 do 9 kn po kg), dok je u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj potražnja osrednja(cijene od 6 do 8 kn po kg). Prosječna cijena odojka iznosi 11.64 kn po kg i oko 13% je niža nego lani. Cijene krumpira su ostale iste(2.10 kuna po kg), cijena kivija je pala 50% u odnosu na rujan i u listopadu je iznosila prosječni 7.8 kuna. Nastavljen je i pad cijena mandarina dok su cijene grožđa porasle.
Izvor: Glas Slavonije

Objavljena: 30.11.2006.

Opet svinjska kuga

Opet svinjska kugaU mjestu Peščenica u općini Lepenik labaratorijskim nalazom je potvrđena svinjska kuga. Pretpostavlja se da je taj sliučaj povezan sa svinjskom kugom u Sisku i da su visrus prenijeli ljudi. Također je potvrđena i svinjska kuga na jednom obiteljskom gospodarstvu u Čepinu kraj Osijeka.
Izvor: HRT

Objavljena: 30.11.2006.

Korišteno slabije sjeme za jasenju sjetvu

Korišteno slabije sjeme za jasenju sjetvuHrvatski seljački savez Vukovarko-srijemske županije ističe da su seljaci zbog kašnjenja poticaja za jesenju sjetvu koristili nekvalitetno sjeme. Računaju da će zbog toga sada zasijani ječam i pšenica iznimno slabo roditi u proljeće. Malo koji seljak je proveo sve agrotehničke mjere. Po hektaru pšenice bi trebalo baciti oko 300 kilograma sjemenske pšenice koja se prodaje po 2,2 kune po kilogramu i oko 500 kilograma umjetnog gnojiva koje se prodaje po 180 kuna po 100 kilograma. Seljaci se zadužuju, a nisu sigurni ni kome će prodati proljetni urod – zaključuju u Hrvatskom seljačkom savezu.
Izvor: Jutarnji List

Objavljena: 26.11.2006.

Sa strahom se dočekuje svinjokolja

Sa strahom se dočekuje svinjokoljaUzgajivači svinja nikad sa većom strepnjom nisu dočekivali svinjokolju. Razlog za pojačani strah je naravno svinjska kuga, uz uvijek prisutan strah od trihineloze. Trihineloza je opasnija za ljude pošto se njome čovjek može zaraziti. Trihinela je iznimno opasna jer kad se čovjek jednom zarazi «parazitom trichinella spiralis «, nosi ga u sebi čitav život. Opasnost od trihinele je velika jer samo u sezoni 2004/2005 nije bilo zaraženih osoba trihinelom, a prošle sezone ih je bilo čak 24. Veterinari apeliraju da se donese meso od svake svinje na pregled.  Pregled košta samo 36 kuna sa PDV-om, a na rezultate se čeka najviše sat vremena.
Izvor: Jutarnji List

Objavljena: 26.11.2006.

< 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 >

Popularne destinacije
 
Back with a fresh collection of seasonal sportswear, Ashley Marc Hovelle returns for Spring/Summer 2016 with his Win|Lose lookbook.NIKE AIR FOAMPOSITE ONE Shot on the streets of Berlin with the brand’NIKE AIR HUARACHE CHAUSSURESs now unmistakable model, Blaise Osa Yalekhue,MBT KIFUNDO MEN center stage,AIR JORDAN 3.5 MEN the new collection was reportedly inspired by seminal ’90s b-ball flick White Men Can’MBT KISUMUt Jump. Channeling the spirit of sporting competition — alongside Woody Harrelson’s garish shorts — the range of easy-to-rock sweaters,ADIDAS ORIGINALS TUBULAR SHADOW T-shirts and shorts alternates between simple monochrome typography and bold,Clarks Originals Schuhe floral screen-printing, playing on the theme of Win vs.MBT TARIKI MEN Lose. All items are fashioned from premium cotton jersey fabric,AIR JORDAN 2 MEN made in Portugal and screen-printed in factories working with some of the world’s most prestigious fashion houses.NIKE CLASSIC CORTEZ NYLON All pieces are available to purchase now via the AMH online shop. Shop Now Meanwhile, check out AMH’s striking Fall/Winter 2015 lookbook. Photographer: Kyra Sophie Model: Blaise Osa Yalekhue .