Putuj.com
Oyster Perpetual Rolex replica watches uk Deepsea's one-way rotating outer ring is finished with a black Cerachrom ceramic ring made of uk replica watches extremely hard and hard-to-corrosion ceramics that are not scratch-resistant and replica watches online will not fade even when exposed to UV light; molded numbers and scales with PVD physics Vapor deposition coating technology is a rolex replica uk plated with platinum to help divers set the dive time.
ZelenaBurza.com > Novosti i lanci vezani uz poljoprivredu
Putovanja
Korisni linkovi

Udruga proizvoaa jagodiastog i bobiastog voa Gorskog kotara

Radni strojevi

Anketa
Gdje ste se upoznali sa naim stranicama?

Novosti

U Hrvatskoj 80.000 poljoprivrednih gospodarstava

U Hrvatskoj 80.000 poljoprivrednih gospodarstavaU Hrvatskoj ima 80.086 komercijanih poljoprivrednih gospodarstava, koja ukupno imaju 724.556 hektara zemlje. Za usporedbu 2003. evidentirano 107.895 komercijalnih poljoprivrednih gospodarstava, 2004. ih je bilo 106.370, 2005. godine 101.771. Kako se smanjivao broj komercijalnih poljoprivrednih gospodarstava, tako je rastao broj nekomercijalnih gospodarstava koja proizvode za vlastite potrebe.
Prosjeno gospodarstvo obrauje 9 hektara zemlje. Usporedbe radi 2002. je prosjeno gospodartvo obraivalo 5.2 hektara.
Izvor: Glas Slavonije

Objavljena: 17.12.2006.

Najtea sezona kolinja

Najtea sezona kolinjaVeterinari upozoravaju seljake da malo priekaju sa kolinjem zbog toplog vremena. Proli tjedan je temperatura bila oko 15 stupnjeva to je pretoplo za kolinje i postoji velika opasnost da e se meso pokvariti. Ako seljaci ve trebaju klati svinje, preporuka je klati vie svinja odjednom. Tako je ove godine uz ve poznate probleme sa trihinelozom i svinjskom kugom, problem i pretoplo vrijeme.
Izvor: Jutarnji List

Objavljena: 10.12.2006.

Svinjska kuga prijeti farmi osjekog ita

Svinjska kuga prijeti farmi osjekog itaNajvea eutanizija svinja u Hrvatskoj do sad se obavila na farmama IPK u Dalju gdje je eutanazirano oko 9000 svinja. Nedavnom pojavom svinjske kuge u epinu u opasnosti je farma osjekog ita – Velika Banjevina. To je nukleus farma koja slui za remont stada krmaa u drugim farmama ito d.o.o. pa bi eventualne eutanazije u njoj izazvale velike poremeaje u proizvodnji. Zbog toga je u tu farmu ita zabranjen unos hrane, mobitela i svih drugih predmeta u farmu, te obavezno tuiranje i presvlaenje. Takoer je privremeno zabranjen i ulaz radnicima iz epina. U krug farme je zabranjen ulaz svim vozilima.
Izvor: Glas Slavonije

Objavljena: 6.12.2006.

Gasi se IPK Ratarstvo

Gasi se IPK RatarstvoIPK Ratarstvo-stoarstvo koje je prole godine kupila tvrka ito se gasi, a svi radnici prelaze u novu tvrtku. Ugovori koje su radnici sklopili sa IPK ostaju nepromjenjeni. U novoj tvrtci e se provesti sistematizacija radnih mjesta radi smanjenja trokova. Ime nove tvrke jo nije poznato. Novi vlasnik je do sad u tvrku uloio 45 milijuna kuna, a planira i daljnja ulaganja. Tvrtka ito se planira i dalje iriti te je zainteresirana za kupnju tvrke PIK Beej iz Vojvodine.
Izvor: Glas Slavonije

Objavljena: 30.11.2006.

Ekolokih proizvoaa sve vie, a povrina manje

Ekolokih proizvoaa sve vie, a povrina manjeOve godine je u Hrvatskoj registrirano 325 ekolokih proizvoaa to je poveanje u odnosu na lanjsku godinu. Lani je bilo 269 ekolokih proizvoaa, ali je zato bilo vie hektara pod ekolokom proizvodnjom. Lani je bilo 14975 hektara naprama 9828 hektara ove godine. Razlog tome je to je nestalo ak  8666 hektara ekolokih pelinjih panjaka. Zbog ptije gripe dramatian pad je zabiljeilo i ekoloko peradarstvo, sa 5717 komada na samo 946. Porasao je broj ekolokih ovaca i sada iznosi 3652 i koza koji sad iznosi 1323. Broj ekolokih svinja, goveda i kopitara je zanemariv.
Izvor: Glas Slavonije

Objavljena: 30.11.2006.

Natjeaj za Zdenkinu farmu

Natjeaj za Zdenkinu farmuHrvatski fond za privatizaciju je objavio natjeaj za kupnju vlasnikog udjela od 99.79% Zdenake farme po nominalnoj cijeni od 9.4 milijuna kuna. Farma je kao samostalni subjekt odvojena od Zdenke i dokapitalizacijom(prijenosom farme na novu tvrku) je temeljni kapital tvrke povea na 9.43 milijuna kuna. Rok za podnoenje ponuda istjee 6. prosina u 14. sati. Kupac e trebati preuzeti radnike i ispotovati kolektivni ugovor koji su radnici potpisali sa Zdenkom. Takoer se oekuje preuzimanje obaveze proizvodnje mlijeka na minimalno 5 godina.
Izvor: Glas Slavonije

Objavljena: 30.11.2006.

Trini izvjetaj

Trini izvjetajPoveana je potranja za krmaama za klanje u podruju istone Hrvatske(cijena od 7 do 9 kn po kg), dok je u sredinjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj potranja osrednja(cijene od 6 do 8 kn po kg). Prosjena cijena odojka iznosi 11.64 kn po kg i oko 13% je nia nego lani. Cijene krumpira su ostale iste(2.10 kuna po kg), cijena kivija je pala 50% u odnosu na rujan i u listopadu je iznosila prosjeni 7.8 kuna. Nastavljen je i pad cijena mandarina dok su cijene groa porasle.
Izvor: Glas Slavonije

Objavljena: 30.11.2006.

Opet svinjska kuga

Opet svinjska kugaU mjestu Peenica u opini Lepenik labaratorijskim nalazom je potvrena svinjska kuga. Pretpostavlja se da je taj sliuaj povezan sa svinjskom kugom u Sisku i da su visrus prenijeli ljudi. Takoer je potvrena i svinjska kuga na jednom obiteljskom gospodarstvu u epinu kraj Osijeka.
Izvor: HRT

Objavljena: 30.11.2006.

Koriteno slabije sjeme za jasenju sjetvu

Koriteno slabije sjeme za jasenju sjetvuHrvatski seljaki savez Vukovarko-srijemske upanije istie da su seljaci zbog kanjenja poticaja za jesenju sjetvu koristili nekvalitetno sjeme. Raunaju da e zbog toga sada zasijani jeam i penica iznimno slabo roditi u proljee. Malo koji seljak je proveo sve agrotehnike mjere. Po hektaru penice bi trebalo baciti oko 300 kilograma sjemenske penice koja se prodaje po 2,2 kune po kilogramu i oko 500 kilograma umjetnog gnojiva koje se prodaje po 180 kuna po 100 kilograma. Seljaci se zaduuju, a nisu sigurni ni kome e prodati proljetni urod – zakljuuju u Hrvatskom seljakom savezu.
Izvor: Jutarnji List

Objavljena: 26.11.2006.

Sa strahom se doekuje svinjokolja

Sa strahom se doekuje svinjokoljaUzgajivai svinja nikad sa veom strepnjom nisu doekivali svinjokolju. Razlog za pojaani strah je naravno svinjska kuga, uz uvijek prisutan strah od trihineloze. Trihineloza je opasnija za ljude poto se njome ovjek moe zaraziti. Trihinela je iznimno opasna jer kad se ovjek jednom zarazi «parazitom trichinella spiralis «, nosi ga u sebi itav ivot. Opasnost od trihinele je velika jer samo u sezoni 2004/2005 nije bilo zaraenih osoba trihinelom, a prole sezone ih je bilo ak 24. Veterinari apeliraju da se donese meso od svake svinje na pregled.  Pregled kota samo 36 kuna sa PDV-om, a na rezultate se eka najvie sat vremena.
Izvor: Jutarnji List

Objavljena: 26.11.2006.

< 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 >

Popularne destinacije
 
Back with a fresh collection of seasonal sportswear, Ashley Marc Hovelle returns for Spring/Summer 2016 with his Win|Lose lookbook.NIKE AIR FOAMPOSITE ONE Shot on the streets of Berlin with the brand’NIKE AIR HUARACHE CHAUSSURESs now unmistakable model, Blaise Osa Yalekhue,MBT KIFUNDO MEN center stage,AIR JORDAN 3.5 MEN the new collection was reportedly inspired by seminal 90s b-ball flick White Men Can’MBT KISUMUt Jump. Channeling the spirit of sporting competition alongside Woody Harrelson’s garish shorts the range of easy-to-rock sweaters,ADIDAS ORIGINALS TUBULAR SHADOW T-shirts and shorts alternates between simple monochrome typography and bold,Clarks Originals Schuhe floral screen-printing, playing on the theme of Win vs.MBT TARIKI MEN Lose. All items are fashioned from premium cotton jersey fabric,AIR JORDAN 2 MEN made in Portugal and screen-printed in factories working with some of the world’s most prestigious fashion houses.NIKE CLASSIC CORTEZ NYLON All pieces are available to purchase now via the AMH online shop. Shop Now Meanwhile, check out AMH’s striking Fall/Winter 2015 lookbook. Photographer: Kyra Sophie Model: Blaise Osa Yalekhue .