Putuj.com
Oyster Perpetual Rolex replica watches uk Deepsea's one-way rotating outer ring is finished with a black Cerachrom ceramic ring made of uk replica watches extremely hard and hard-to-corrosion ceramics that are not scratch-resistant and replica watches online will not fade even when exposed to UV light; molded numbers and scales with PVD physics Vapor deposition coating technology is a rolex replica uk plated with platinum to help divers set the dive time.
ZelenaBurza.com > Novosti i lanci vezani uz poljoprivredu
Putovanja
Korisni linkovi

Udruga proizvoaa jagodiastog i bobiastog voa Gorskog kotara

Radni strojevi

Anketa
Gdje ste se upoznali sa naim stranicama?

Novosti

Prodaje se Zdenkina farma

Prodaje se Zdenkina farmaZdenka prodaje svoju farmu na javnom natjeaju. Knjigovodstvena vrijednost je 9.5 milijuna kuna, a cijena e se odrediti natjeajem. Prodaja farme predstavlja prvu faza privatizacije. Privatizacijom bi se Zdenka trebala napokon konsolidirati.
Zdenkina uprava je naglasila da je najpoeljniji ulaga onaj koji e pokrenuti mlijenu proizvodnju. Tada bi Zdenka mogla dopremati oko 12.000 litara mlijeka na dan sa udaljenosti od samo 4 kilometara, a sada za 50.000 litara Zdenkini kamioni preu i do 1000 kilometara.
Izvor: Veernji List

Objavljena: 14.11.2006.

Penica najjeftinija od 2001.

Penica najjeftinija od 2001.Paradoks, na svjetskim burzama cijena penice raste dok je u Hrvatskoj najjeftinija u zadnjih pet godina. Zbog nieg uroda u EU, te nezapamene sue u Australiji cijene penice u svijetu rastu. Cijena kilograma penice je u Hrvatskoj 92 lipa po kilogramu, to je tek etiri lipe vie nego u 2001. Oekuje se da bi cijena penice mogla narasti do kune, ali treba naglasiti da su takve prognoze uvijek nezahvalne. Oekuje se i porast cijene brana.
Izvor:Glas Slavonije

Objavljena: 12.11.2006.

Stagnira svinjogojstvo

Stagnira svinjogojstvoUnato SAPARD programu i nacionalnom Operativnom program za razvoj svinjogojske proizvodnje, svinjogojstvo u Hrvatskoj stagnira. Razlog tome su nesreeno trite, svinjska kuga i nekontrolirani uvoz. Na Operativni program za razvoj svinjogojske proizvodnje se u Slavoniji u proteklih 5 mjeseci nitko nije javio sa zahtjevom za kredit radi podizanja nove svinjogojske farme. Slina je situacija i sa SAPARD programom. Prole je godine uvezeno 350.000 svinja i ta e se brojka i ove godine ponoviti. Za programe u govedarstvu je bilo vie interesa zbog sreenijeg trita.

Izvor: Glas Slavonije

Objavljena: 2.11.2006.

Problemi oko povrata lipicanaca

Problemi oko povrata lipicanacaPregovori oko povrata lipicanaca u Lipik su stali na mrtvoj toci. Lipicance je poetkom rata iz Lipika u Bosnu, pa kasnije u Srbiju odveo Mihajlo Komasovi – bivi zaposlenik farme. On i sada na farmi Todora Bukinca kraj Novog Sada brine o njima. 2004. Ministri poljoprivrede Hrvatske i Srbije su se dogovorili o povratku lipicanaca, meutim nedavno je stigao dopis iz Srbije u kojem njihovo ministarstvo kae da ne moe uiniti nita po povratu, poto Hrvatska odbija Todoru Bukincu dati naknadu za brigu oko lipicanaca proteklih petnaest godina.

Izvor: Veernji List

Objavljena: 28.10.2006.

Rekordna godina u Kutjevu

Rekordna godina u KutjevuOva je godina i u Kutjevu rekordna to se tie groa, ali kvalitete ne i kvanitete. Kutjevaki vinari istiu da do sada nikada nisu imali godinu gdje uope nisu imali redovnu, ve samo izbornu i kasnu berbu. Groe ima sladokor od 110 do 135 eksla. Kiselina u groe je takoer optimalna. Vinari istiu da se ove godine sve poklopilo: od izvrsnih vremenskih uvjeta, plemenite pljesni do bolesti koje su zaobile groe(groe je ove godine puno manje tretirano). Zbog svega toga ove godine moemo oekivati izvrsnu graevinu i rajnski rizling.

Izvor: Veernji List

Objavljena: 28.10.2006.

Svinjska kuga u Sisku

Svinjska kuga u SiskuU selu kraj Siska je zabiljeen prvi sluaj svinjske kuge u Sisako moslavakoj upaniji. Oboljele su sve etiri svinje na obiteljskm gospodarstvu obitelji Geli u Selima. Labaratorijskom pretragom utvreno je su svinje oboljele prije mjesec dana. Izvor zaraze je vjerojatno napoj. Svinje su usmrene, a svinjac je dezinficiran. U krugu od tri kilometra se popisuju i pregledavaju sve svinje. Zatvoren je i oblinji stoni sajam poto je promet svinjama zabranjen u okrugu od 10 kilometara.

Izvor: HRT

Objavljena: 28.10.2006.

Jeam isplativiji od kasne sjetve penice

Jeam isplativiji od kasne sjetve peniceNa Slavonskim poljima je u tijeku sjetva jema i kasna sjetva penice. Zbog povoljnih vremenskih uvjeta sjetva se dobro odvija i biti e gotova do kraja listopada. Seljaci se sve vie odluuju za sjetvu jema, umjesto kasne sjetve penice jer unato niim poticajima, 2250 kn/h za penicu, a 1600 kn/h za jeam, seljaci za jeam imaju poznatogo otkupljivaa tvrtu Slavonijaslad, barem ako je suditi po primjeru akovtine - istie predsjednik zajednice seljaka Slavonije i Baranje Antun Laslo. Seljecina 0.9 kn/kg za pivarski jeam Slavonijaslad odmah plati, a kako Laslo istie, i sjetva je jeftinija jer treba manje sjemena po hektaru.

Izvor: Glas Slavonije

Objavljena: 22.10.2006.

Svinjska kuga u Dalju

Svinjska kuga u DaljuNe farmi "Prkos - Lipovaa" koja se nalazi na potezu izmeu Dalja i Erduta, pojavila se svinjska kuga. Prve naznake svinjske kuge bile su u etvrtak, a od tad je uginulo stotinjak svinja - istiu u Ministarstarstvu poljoprivrede. U ponedjeljak e biti usmreno preostalih 3600 svinja. U Ministarstvu istiu da nisu utvreni propusti u radu. Nagaa se da su ivotnje zaraene svinjskom kugom 29. rujna kad su na farmu dola estorica elektriara iz Borova gdje je ve ranije zabiljeena svinjska kuga.

Izvor: HRT

Objavljena: 21.10.2006.

Baranjska paprika cjenjenija od stranih

Baranjska paprika cjenjenija od stranihBaranjci izvoze kilogram ljute i slatke mjevene paprike po ak 100 kuna. panjolska i srpska koje kotaju 30 i 60 kuna su jeftinije, ali se njemaki proizvoai odluuju ba za baranjsku jer je znatno vie kvalitete. Jedan bavarski proizvoa istie da je prestao sa uvozom grke mjevene paprike kad je upoznao baranjsku. Ove godine su bile tri sjetve, a bila bi jo jedna da nije proli tjedan bilo mraza. Seljaci istiu da ne planiraju masovnu proizvodnje ve da e nastaviti porizvodnju u malim koliinama da bi se zadrala prepoznatljivost.

Izvor: Jutarnji List

Objavljena: 21.10.2006.

Administracija koi sadnju maslina

Administracija koi sadnju maslinaNa potezu izmeu Vodnjana i Pule bi se prema projektu Istarske upanije i grada Vodnjana trebalo zasaditi 55000 maslina. Meutim, to nee biti mogue u proljee, kako se planiralo, jer od Ministarstva jo nisu odobrili potpisivanje ugovora o pravu slunosti zemljita. Zemljite je u vlasnitvu Hrvatskih uma i treba se potpisati ugovor kako bi se prenamjenilo. Problem je u tome to jo nije gotov popis umskih povrina pa se ugovor ne moe potpisati.

Izvor: Jutarnji List

Objavljena: 21.10.2006.

< 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 >

Popularne destinacije
 
Back with a fresh collection of seasonal sportswear, Ashley Marc Hovelle returns for Spring/Summer 2016 with his Win|Lose lookbook.NIKE AIR FOAMPOSITE ONE Shot on the streets of Berlin with the brand’NIKE AIR HUARACHE CHAUSSURESs now unmistakable model, Blaise Osa Yalekhue,MBT KIFUNDO MEN center stage,AIR JORDAN 3.5 MEN the new collection was reportedly inspired by seminal 90s b-ball flick White Men Can’MBT KISUMUt Jump. Channeling the spirit of sporting competition alongside Woody Harrelson’s garish shorts the range of easy-to-rock sweaters,ADIDAS ORIGINALS TUBULAR SHADOW T-shirts and shorts alternates between simple monochrome typography and bold,Clarks Originals Schuhe floral screen-printing, playing on the theme of Win vs.MBT TARIKI MEN Lose. All items are fashioned from premium cotton jersey fabric,AIR JORDAN 2 MEN made in Portugal and screen-printed in factories working with some of the world’s most prestigious fashion houses.NIKE CLASSIC CORTEZ NYLON All pieces are available to purchase now via the AMH online shop. Shop Now Meanwhile, check out AMH’s striking Fall/Winter 2015 lookbook. Photographer: Kyra Sophie Model: Blaise Osa Yalekhue .