Putuj.com
Oyster Perpetual Rolex replica watches uk Deepsea's one-way rotating outer ring is finished with a black Cerachrom ceramic ring made of uk replica watches extremely hard and hard-to-corrosion ceramics that are not scratch-resistant and replica watches online will not fade even when exposed to UV light; molded numbers and scales with PVD physics Vapor deposition coating technology is a rolex replica uk plated with platinum to help divers set the dive time.
ZelenaBurza.com > Novosti i članci vezani uz poljoprivredu
Putovanja
Korisni linkovi

Udruga proizvođaća jagodičastog i bobičastog voća Gorskog kotara

Radni strojevi

Anketa
Gdje ste se upoznali sa našim stranicama?

Novosti

Prodaje se Zdenkina farma

Prodaje se Zdenkina farmaZdenka prodaje svoju farmu na javnom natječaju. Knjigovodstvena vrijednost je 9.5 milijuna kuna, a cijena će se odrediti natječajem. Prodaja farme predstavlja prvu faza privatizacije. Privatizacijom bi se Zdenka trebala napokon konsolidirati.
Zdenkina uprava je naglasila da je najpoželjniji ulagač onaj koji će pokrenuti mliječnu proizvodnju. Tada bi Zdenka mogla dopremati oko 12.000 litara mlijeka na dan sa udaljenosti od samo 4 kilometara, a sada za 50.000 litara Zdenkini kamioni pređu i do 1000 kilometara.
Izvor: Večernji List

Objavljena: 14.11.2006.

Pšenica najjeftinija od 2001.

Pšenica najjeftinija od 2001.Paradoks, na svjetskim burzama cijena pšenice raste dok je u Hrvatskoj najjeftinija u zadnjih pet godina. Zbog nižeg uroda u EU, te nezapamćene suše u Australiji cijene pšenice u svijetu rastu. Cijena kilograma pšenice je u Hrvatskoj 92 lipa po kilogramu, što je tek četiri lipe više nego u 2001. Očekuje se da bi cijena pšenice mogla narasti do kune, ali treba naglasiti da su takve prognoze uvijek nezahvalne. Očekuje se i porast cijene brašna.
Izvor:Glas Slavonije

Objavljena: 12.11.2006.

Stagnira svinjogojstvo

Stagnira svinjogojstvoUnatoč SAPARD programu i nacionalnom Operativnom program za razvoj svinjogojske proizvodnje, svinjogojstvo u Hrvatskoj stagnira. Razlog tome su nesređeno tržište, svinjska kuga i nekontrolirani uvoz. Na Operativni program za razvoj svinjogojske proizvodnje se u Slavoniji u proteklih 5 mjeseci nitko nije javio sa zahtjevom za kredit radi podizanja nove svinjogojske farme. Slična je situacija i sa SAPARD programom. Prošle je godine uvezeno 350.000 svinja i ta će se brojka i ove godine ponoviti. Za programe u govedarstvu je bilo više interesa zbog sređenijeg tržišta.

Izvor: Glas Slavonije

Objavljena: 2.11.2006.

Problemi oko povrata lipicanaca

Problemi oko povrata lipicanacaPregovori oko povrata lipicanaca u Lipik su stali na mrtvoj točci. Lipicance je početkom rata iz Lipika u Bosnu, pa kasnije u Srbiju odveo Mihajlo Komasović – bivši zaposlenik farme. On i sada na farmi Todora Bukinca kraj Novog Sada brine o njima. 2004. Ministri poljoprivrede Hrvatske i Srbije su se dogovorili o povratku lipicanaca, međutim nedavno je stigao dopis iz Srbije u kojem njihovo ministarstvo kaže da ne može učiniti ništa po povratu, pošto Hrvatska odbija Todoru Bukincu dati naknadu za brigu oko lipicanaca proteklih petnaest godina.

Izvor: Večernji List

Objavljena: 28.10.2006.

Rekordna godina u Kutjevu

Rekordna godina u KutjevuOva je godina i u Kutjevu rekordna što se tiče grožđa, ali kvalitete ne i kvanitete. Kutjevački vinari ističu da do sada nikada nisu imali godinu gdje uopće nisu imali redovnu, već samo izbornu i kasnu berbu. Grožđe ima sladokor od 110 do 135 eksla. Kiselina u grožđe je također optimalna. Vinari ističu da se ove godine sve poklopilo: od izvrsnih vremenskih uvjeta, plemenite pljesni do bolesti koje su zaobišle grožđe(grođe je ove godine puno manje tretirano). Zbog svega toga ove godine možemo očekivati izvrsnu graševinu i rajnski rizling.

Izvor: Večernji List

Objavljena: 28.10.2006.

Svinjska kuga u Sisku

Svinjska kuga u SiskuU selu kraj Siska je zabilježen prvi slučaj svinjske kuge u Sisačko moslavačkoj županiji. Oboljele su sve četiri svinje na obiteljskm gospodarstvu obitelji Gelčić u Selima. Labaratorijskom pretragom utvrđeno je su svinje oboljele prije mjesec dana. Izvor zaraze je vjerojatno napoj. Svinje su usmrćene, a svinjac je dezinficiran. U krugu od tri kilometra se popisuju i pregledavaju sve svinje. Zatvoren je i obližnji stočni sajam pošto je promet svinjama zabranjen u okrugu od 10 kilometara.

Izvor: HRT

Objavljena: 28.10.2006.

Ječam isplativiji od kasne sjetve pšenice

Ječam isplativiji od kasne sjetve pšeniceNa Slavonskim poljima je u tijeku sjetva ječma i kasna sjetva pšenice. Zbog povoljnih vremenskih uvjeta sjetva se dobro odvija i biti će gotova do kraja listopada. Seljaci se sve više odlučuju za sjetvu ječma, umjesto kasne sjetve pšenice jer unatoč nižim poticajima, 2250 kn/h za pšenicu, a 1600 kn/h za ječam, seljaci za ječam imaju poznatogo otkupljivača tvrtu Slavonijaslad, barem ako je suditi po primjeru Đakovštine - ističe predsjednik zajednice seljaka Slavonije i Baranje Antun Laslo. Seljecina 0.9 kn/kg za pivarski ječam Slavonijaslad odmah plati, a kako Laslo ističe, i sjetva je jeftinija jer treba manje sjemena po hektaru.

Izvor: Glas Slavonije

Objavljena: 22.10.2006.

Svinjska kuga u Dalju

Svinjska kuga u DaljuNe farmi "Prkos - Lipovača" koja se nalazi na potezu između Dalja i Erduta, pojavila se svinjska kuga. Prve naznake svinjske kuge bile su u četvrtak, a od tad je uginulo stotinjak svinja - ističu u Ministarstarstvu poljoprivrede. U ponedjeljak će biti usmrćeno preostalih 3600 svinja. U Ministarstvu ističu da nisu utvrđeni propusti u radu. Nagađa se da su životnje zaražene svinjskom kugom 29. rujna kad su na farmu došla šestorica električara iz Borova gdje je već ranije zabilježena svinjska kuga.

Izvor: HRT

Objavljena: 21.10.2006.

Baranjska paprika cjenjenija od stranih

Baranjska paprika cjenjenija od stranihBaranjci izvoze kilogram ljute i slatke mjevene paprike po čak 100 kuna. Španjolska i srpska koje koštaju 30 i 60 kuna su jeftinije, ali se njemački proizvođači odlučuju baš za baranjsku jer je znatno više kvalitete. Jedan bavarski proizvođač ističe da je prestao sa uvozom grčke mjevene paprike kad je upoznao baranjsku. Ove godine su bile tri sjetve, a bila bi još jedna da nije prošli tjedan bilo mraza. Seljaci ističu da ne planiraju masovnu proizvodnje već da će nastaviti porizvodnju u malim količinama da bi se zadržala prepoznatljivost.

Izvor: Jutarnji List

Objavljena: 21.10.2006.

Administracija koči sadnju maslina

Administracija koči sadnju maslinaNa potezu između Vodnjana i Pule bi se prema projektu Istarske županije i grada Vodnjana trebalo zasaditi 55000 maslina. Međutim, to neće biti moguće u proljeće, kako se planiralo, jer od Ministarstva još nisu odobrili potpisivanje ugovora o pravu služnosti zemljišta. Zemljište je u vlasništvu Hrvatskih šuma i treba se potpisati ugovor kako bi se prenamjenilo. Problem je u tome što još nije gotov popis šumskih površina pa se ugovor ne može potpisati.

Izvor: Jutarnji List

Objavljena: 21.10.2006.

< 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 >

Popularne destinacije
 
Back with a fresh collection of seasonal sportswear, Ashley Marc Hovelle returns for Spring/Summer 2016 with his Win|Lose lookbook.NIKE AIR FOAMPOSITE ONE Shot on the streets of Berlin with the brand’NIKE AIR HUARACHE CHAUSSURESs now unmistakable model, Blaise Osa Yalekhue,MBT KIFUNDO MEN center stage,AIR JORDAN 3.5 MEN the new collection was reportedly inspired by seminal ’90s b-ball flick White Men Can’MBT KISUMUt Jump. Channeling the spirit of sporting competition — alongside Woody Harrelson’s garish shorts — the range of easy-to-rock sweaters,ADIDAS ORIGINALS TUBULAR SHADOW T-shirts and shorts alternates between simple monochrome typography and bold,Clarks Originals Schuhe floral screen-printing, playing on the theme of Win vs.MBT TARIKI MEN Lose. All items are fashioned from premium cotton jersey fabric,AIR JORDAN 2 MEN made in Portugal and screen-printed in factories working with some of the world’s most prestigious fashion houses.NIKE CLASSIC CORTEZ NYLON All pieces are available to purchase now via the AMH online shop. Shop Now Meanwhile, check out AMH’s striking Fall/Winter 2015 lookbook. Photographer: Kyra Sophie Model: Blaise Osa Yalekhue .